Пронађено тело саудијског новинара

Тело убијеног саудијског новинара Џамала Хашогија пронађено је у бунару на територији резиденције генералног конзула Саудијске Арабије у Истанбулу, изјавио је за Спутњик лидер турске партије Ватан Догу Перинчек.

„Сазнао сам од поузданих извора у службама безбедности Истанбула да је Хашогијево тело пронађено у бунару који се налази у башти на територији резиденције генералног конзула Саудијске Арабије“, изјавио је саговорник агенције.

Извор листа „Хуријет“ у турској полицији испричао је детаље истраге. Конкретно, полиција је захваљујући патикама открила да је према снимцима камера за надзор из конзулата изашао „двојник“ новинара.

„Када је Хашоги ушао у конзулат, носио је ципеле, а не патике. Прва разлика коју је приметио полицијски тим који је прегледао снимке са камера за надзор су биле ципеле“, рекао је извор.

Саудијски новинар и дописник „Вашингтон поста“ Џамал Хашоги убијен је у конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу у тучи са људима које је тамо срео, саопштила је раније Саудијска Арабија на основу прелиминарних резултата истраге.

Након вишедневног демантовања оптужби, у петак увече Саудијска Арабија је признала да Хашоги јесте убијен у њеном истанбулском конзулату, наводно након непланиране „свађе и туче“. Ухапшено је 18 особа и смењен високи званичник саудијске обавештајне службе.

Хашоги је нестао 2. октобра, а последњи пут је виђен како улази у конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »