Osnovan Savez za Srbiju u Novom Sadu

Gradske organizacije Udruženih sindikata „Sloga”, Pokreta za preokret, Narodne stranke, Srpskog pokreta „Dveri”, Levice Srbije i Demokratske stranke formirale su danas u Novom Sadu , 23.10.2018., novosadski ogranak „ Saveza za Srbiju” (SzS). Datum, kada obeležavamo 74. godišnjicu oslobođenja našeg grada u Drugom svetskom ratu, označio je i početak rada „Saveza za Srbiju – Novi Sad”. Naši glavni ciljevi i zadaci su da već na prvim narednim izborima oslobodimo Novi Sad od aktuelne vlasti, koju predvodi koalicija različitih političkih partija i interesnih grupa predvođenih Srpskom naprednom strankom. Formiranjem Saveza za Novi Sad, građani Novog Sada dobijaju nov i snažan opozicioni blok, a sve opozicione i demokratske političke snage u gradu, pouzdan oslonac u budućim promenama, kako same gradske vlasti, tako i ukupnih društvenih odnosa.

Autokratski sistem u poslednjih šest godina „naprednjačkog” svevlašća i samovolje nesumnjivo je metastazirao kao kancer u sve pore našeg društva. Zbog toga su neophodne suštinske promene, a ne samo puka smena vlasti. Naime, dovodi se u pitanje budući razvoj, pa i sam opstanak onakvog Novog Sada kakvog smo ga svi voleli i kakvog ga želimo u budućnosti. „Savez za Srbiju” u Novom Sada će, u borbi za grad, po meri njegovih građana i svih onih koji ga vole, za razliku od besprizorne, kriminalne i nasilničke grupacije, koja sada upravlja Srpskom Atinom, nesumnjivo dati svoj pun doprinos. Poziv da uz „Savez za Srbiju” ili zajedno s njim, učestvuju u toj borbi, upućen je svim ostalim političkim organizacijama, udruženjima i pojedincima, koji razumeju da se ni Novi Sad, ni Vojvodina, ni bilo koji drugi grad ili regija, ne mogu razvijati, pa ni opstati, kao mesta za dostojanstven život. A i to, pogotovo u sadašnjim uslovima, gde je prisutna nezapamćena koncentracija političke, ekonomske i ukupne društvene moći u rukama jednog čoveka, njegovih kumova i sledbenika.

Političke stranke, pokreti i organizacije, koje čine nukleus „Saveza za Srbiju” u Novom Sadu, već nekoliko nedelja rade na izradi programske platforme, kao i na pripremi ostalih zajedničkih aktivnosti. Akciju započinjemo podelom promotivnog materijala i razgovorom sa građanima u centru grada, 23.10.2018., u vremenu od 16 do 19 časova. Susret i prvi razgovor sa našim sugrađanima, čelnici i aktivisti novosadskog SzS iskoristiće da najave prvu političku tribinu, koju u petak 26. oktobra, organizuju u Radničkom domu (Bulevar Mihajla Pupina 24), a na kojoj će govoriti većina osnivača „Saveza za Srbiju” . Biće to najbolja prilika za sve građane Novog Sada da direktno od osnivača SzS saznaju sve detalje „Programa u 30 tačaka”, ali i da čuju odgovore na sva ostala pitanja u vezi sa političkim stavovima, ciljevima i budućem radu „Saveza za Srbiju”. Biće u prilici da čuju sve ono što ne mogu ni čuti ni pročitati u štampanim i elektronskim medijima, koje kontroliše i uređuje Aleksandar Vučić i njegove fabrike laži.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »