NEBOJŠA ZELENOVIĆ: Savez za Srbiju može da sruši aktuelnu vlast

Gradonačelnik Šapca i jedan od osnivača Saveza za Srbiju za Kurir kaže da u gradu koji vodi građani imaju više prilike da se zaposle, da se unapređuje infrastruktura, vodi računa o najmlađima i pomaže zemljoradnicima.

Nedavno ste zaplakali prilikom otkrivanja spomenika četvorici stradalih novinara u Šapcu. Otkud taj izliv emocija?

– Bio je to potresan trenutak. Dve večeri pre otkrivanja spomenika gledao sam upečatljivu predstavu o smrti Dade Vujasinović u Šabačkom pozorištu. U Šapcu verovatno ne postoji niko ko ne zna za Zorana Amidžića i mučeničku smrt njega i njegovih kolega. Mladi novinari su ginuli da bi govorili istinu. I onda ponovo u Srbiji dođe vreme neverovatnih laži, postistine, užasnih medija kliconoša mržnje.

Da li stvarno verujete da SZS, čiji ste jedan od osnivača, može da pobedi aktuelnu vlast?

– Kada smo ih pobedili u Šapcu, Paraćinu, Čajetini i na Starom gradu, ne vidim zašto ih ne bismo pobedili u Srbiji. Režim je gomila prevaranata koji zloupotrebljavaju institucije i medije, krivotvore volju naroda. Moje uverenje je da život i istina na kraju uvek pobede.

Kako to da je Šabac danas jedini grad u Srbiji u kom je SNS u opoziciji? U čemu je tajna?

– U tome da nema tajne. Život pomeramo napred i govorimo istinu. Građani imaju više prilike da se zaposle, plaćaju najmanju cenu za najbolje gradske usluge u zemlji, za kulturu izdvajamo sedam odsto budžeta, svako dete može da ide u obdanište i da nauči da pliva, unapređujemo infrastrukturu, pomogli smo velikom broju zemljoradnika da mnogo više zarade… Za to vreme, naši protivnici besomučno lažu i zloupotrebljavaju policiju i tužilaštvo, pokušavajući da nas, na pravdi boga, pretvore u kriminalce. Zaista bedan način da se bavite politikom.

Da li i dalje idete biciklom na posao?

– Uvek kada mogu, po gradu idem peške i biciklom. Tako radim celog života. Imam troje dece i trudimo se da zajedno što više pešačimo, plivamo, vozimo bicikl… Naravno, pošto prvo završimo domaće zadatke. R. Femić

Putuje u Strazbur
Govoriću o zloupotrebama

Šta ćete reći 6. novembra u Savetu Evrope u Strazburu?
– Govoriću o političkom kriminalu režima u Srbiji. Dokumentovaćemo izborno nasilje, postizborne pritiske na odbornike, zloupotrebu institucija kojom su od 2012. uhapšena najmanje 34 gradonačelnika i predsednika opština, a nijedan nije osuđen. Govoriću o zloupotrebama režima prilikom raspodele novca lokalnim vlastima i pri sprovođenju raznovrsnih procedura.

Izvor: Kurir

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »