Македонска полиција привела новинара Миленка Неделковског

Министарство унутрашњих послова Македоније поднело је кривичну пријаву против новинара Миленка Неделковског, како је образложено, због објаве на Фејсбуку у којој се изазива угрожавање безбедности председника владе Зорана Заева и због ширења расистичког и ксенофобичног материјала.

Неделковском је уручен позив на службени разговор и извршен претрес у његовој кући. Новинар је претходно на профилу на Фејсбук објавио да му је полиција дошла на врата а да му није рекла због чега.

Историчар Александар Раковић који је добар познавалац прилика у Македонији, верује да Неделковски није приведен због објава на Фејсбуку јер се, како каже, због њих не претреса стан.

„Неделковски је ухапшен због тога што је заступао идеје о слободи македонског народа, македонско-српског братства и због тога што је у Русији видео праводољубиви ослонац“, оцењује Раковић.

Како истиче, хапшењем Неделковског наставља се низ репресивног деловања против људи који се, на постјугословенском простору, јавном речју боре против евроатлантског сегрегационизма.

„С тим у вези могу се очекивати даља гушења јавне речи од стране сателитских режима у Скопљу, Приштини и Подгорици“, упозорава Раковић у изјави за Спутњик.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »