Гостовање Александра Антића у „Добро јутро Србијо“ на ТВ Хепи: Неће бити повећања цене електричне енергије

Гост емисије „Добро јутро Србијо“ је министар рударства и енергетике Александар Антић, који је разговарао о почетку нове грејне сезоне, ценама електричне енергије и грејања, али и неравномерним ценама горива у Србији у односу на регион.

По речима министра, Србија је једина земљу у региону у којој су цене електричне енергије и грејања остале исте:

– Чињеница којом смо ми посебно задовољни јесте та да је Србија једина земља у региону која није изменила цене електричне енергије и грејања, већ су цене остале исте. Све на шта смо ми могли да утичемо, ми смо утицали и задовољни смо резултатима – рекао је Антић.

Министар је поркоментариао и незадовољство грађана ценама горима, које је скупље у односу на земље у региону:

– Србија је земља која увози нафтне деривате, па на цене горива ми не можемо да утичемо. Постоје три фактора која утичу на висину цена горива: цена сирове нафте на светском тржишту, варирање долара, али и повећање водостаја Дунава, па се нафтне сировине не могу превозити речно, већ копнено, и то кошта – објаснио је гост емисије „Добро јутро Србијо“.

На самом крају гостовања, Антић је позвао нафтне компаниије да реагују на следећи проблем:

– Да, постоји и моје незадовољство радом нафтних компанија у смислу брзине корекција цена. Када цена расте одмах повећавају цену, а када се смањују цене опадају постепено. Ми немамо права да се у тој сфери мешамо, немамо овлашћења. Али, овим путем позивам нафтне команије да цене осцилују равномерно – рекао је министар.

Извор: ТВ Хепи

The post Гостовање Александра Антића у „Добро јутро Србијо“ на ТВ Хепи: Неће бити повећања цене електричне енергије appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »