Дачић: Опроштајна посета амбасадора Вијетнама

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је у опроштајну посету нерезиденцијалног амбасадора Социјалистичке Републике Вијетнам у Републици Србији Тран Тхан Цонга.

Министар Дачић је захвалио амбасадору Цонгу на његовом личном доприносу унапређењу билатералних односа између Србије и Вијетнама, изражавајући уверење да ће дугогодишњи пријатељски односи између наших земаља наставити да се и даље унапређују, посебно у области економске, образовне и научно-културне сарадње. Министар Дачић је овом приликом пренео вијетнамском амбасадору и лично саучешће поводом смрти донедавног председника Вијетнама Тран Даи Куанга.

Шеф српске дипломатије је изразио задовољство високим степеном разумевања Србије и Вијетнама у кључним питањима билатералне и мултилатералне сарадње, посебно истичући захвалност Вијетнаму због подршке територијалном интегритету Републике Србије, наглашавајући да је ЈПН тзв. „Косова“ флагрантни пример кршења међународног права и угрожавања територијалног суверенитета чланице УН-а.

Такође, потврђена је обострана спремност за даље јачање међусобног дијалога и уверење да ће се наставити позитиван тренд сусрета на високом нивоу између Србије и Вијетнама.

Извор: МСП

The post Дачић: Опроштајна посета амбасадора Вијетнама appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »