(ВИДЕО) Пушков у Београду: Изгледа да је историјска судбина Русије да зауставља глобалне кризе

Руски сенатор Алексеј Пушков представио је своју књигу Глобални шах и руска партија. Презентација је одржана на штанду Фондације «Браћа Карић» одмах након отварања великог сајма књига у Београду.«Увек је веома пријатно доћи у Србију, јер овде имамо много истомишљеника. У Русији постоји посебан став према Србији, па сам зато одлучио да овде представим своју нову књигу», рекао је Пушков.

Према његовим речима, тренутна ситуација у свету подсећа на игру без правила — после ширења НАТО-а, рата у Југославији, догађаја у Ираку, Авганистану, Либији и Сирији, постало је јасно да група земаља на челу са Сједињеним Америчким Државама гради свет у коме нема места за Русију.

„Ми смо дошли до закључка да је свет који покушавају да створе САД и њихови савезници — свет у коме нема места за Русију. Тада смо почели да играмо своју, руску партију, и то је политика везана пре свега за име Владимира Путина. Суочили смо се са потребом да се ограничимо агресивне импулсе Сједињених Америчких Држава и његових савезника, и имамо добре шансе за то. У том смислу је «руска партија» начин очувања мира», рекао је Пушков.

Монографија говори о достигнућима руске спољне политике у протеклих 10-15 година. Књига пружа анализу интереса Русије у прошлости и сада, као и прогнозу њихове будућности.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »