Триван: Потписани уговори за пошумљавање са 12 локалних самоуправа

Министар заштите животне средине  Горан Триван потписао је уговоре са представницима 12 локалних самоуправа чији су пројекти пошумљавања подржани средствима Зеленог фонда Републике Србије у вредности од 40 милиона динара.

По Конкурсу је пристигло 14 пријава, од којих се средства додељују за 12 пројеката локалних самоуправа Пожега, Бела Црква,  Дољевац, Голубац, Кучево, Рашка, Стара Пазова, Град Београд- градска општина Палилула, Пирот, Шабац, Кикинда и Краљево. Средства Зеленог фонда планирана су за набавку садница и извођење радова за пошумљавање земљишта аутохтоним врстама дрвећа и жбуња, на земљишту које је у надлежности јединица локалних самоуправа

„Пошумљавање је један од предуслова за здрав живот и очување екосистема и један од  најважнијих стратешких послова у очувању животне средине и одговора на климатске изазове, екстремне временске догађаје као што су поплаве, суше и ерозије. То је најбољи начин да младе генерације покажу родољубље према својој земљи“, рекао је министар Триван

Он је поздравио представнике локалних самоуправа што су  у овом важном послу заједно са Министарством јер су препознале  значај пошумљавања за бољи квалитет живота становника у њиховим срединама и будућност нових генерација. Позвао је све општине и организације невладиног сектора у Србији да припреме пројекте за нови конкурс за пошумљавање које ће Министарство објавити већ на пролеће наредне године.

Општина Рашка ће, како је навео Игњат Ракитић, председник општине 7.5 милиона динара искористити за пошумљавање око 40 хектара голети око Рашке.

Извор: Министарство заштите животне средине

 

The post Триван: Потписани уговори за пошумљавање са 12 локалних самоуправа appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »