Нишки Савез за Србију: Грађани показали храброст и достојанство

Опозициона борба тек креће; Фото: Вања Кесер

Задовољни бројем грађана окупљених у петак на митингу, нишки представници Савеза за Србију кажу да су Нишлије пружиле подршку једној новој политици која се заснива на владавини знањем и образовањем, а не страхом и незнањем. Кажу и да многи грађани из страха нису дошли.

Након перипетија са заказивањем првог скупа Савеза за Србију у Нишу, председница Градског одброра Српског покрета Двери и једна од лидерки новоформираног СзС Тамара Миленковић Керковић у Нишу оцењује да ипак страх прелази на страну власти.

Страх је прешао на страну оних који су покушали да њиме владају. Мени се чини да се власт уплашила нечега чега није требало да се плаши. Још увек је другачије политичко мишљење дозвољено. Није било добре воље и није било није слободне политичке сале у Нишу – каже Керковић.

На скупу у петак на платоу испред Тржног центра “Калча” било је неколико стотина људи, али Керковић наводи да број људи који је дошао није битан.

Многи су се јављали да желе да дођу, али не смеју – наводи Керковић.

За оне који су јавно подржали Савез у петак, као и за остале грађане, најављује ускоро и “програм за Ниш” којим ће конкретизовати решења за горуће градске проблеме.

Желимо да се захвалимо оним грађанима које називате малобројнима који су се у петак на Тргу окупили и који су показали личну храброст и достојанство и пружили подршку једној новој политици која се заснива на владавини знањем и образовањем, а не страхом и незнањем. Ми ћемо врло брзо изаћи са програмом који је сличан и аналоган програму Савеза за Србију у 30 тачака – каже Керковић.

Председница Двери у Нишу наводи да СзС доноси једну нову епоху политичке културе и политичког обраћања, упозорава на драматичност политичког тренутка, поновивши још једном позив грађанима да се укључе у политику.

Држава је у опасности, народ је у опасности, деца нам одлазе, сматрам да је последњи тренутак да сви грађани који желе добро за своју будућност, да стану и да се одупру и да се политички ангажују на крају. Велика је заблуда да је политика само за оне који желе да од тога живе и који желе да живе на грбачи народа. То тако није, политиком треба да се баве сви – напомиње Керковић.

За целу збрку око заказивања па отказивања сале Симфонијског Керковић је навела да је опозиција научила да “усмена реч не значи ништа у овом граду”, напоменувши да је Симфонијски остао без 18.000 динара колико је требало да плате за закуп сале.

Извор:Јужне вести

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »