Niški Savez za Srbiju: Građani pokazali hrabrost i dostojanstvo

Opoziciona borba tek kreće; Foto: Vanja Keser

Zadovoljni brojem građana okupljenih u petak na mitingu, niški predstavnici Saveza za Srbiju kažu da su Nišlije pružile podršku jednoj novoj politici koja se zasniva na vladavini znanjem i obrazovanjem, a ne strahom i neznanjem. Kažu i da mnogi građani iz straha nisu došli.

Nakon peripetija sa zakazivanjem prvog skupa Saveza za Srbiju u Nišu, predsednica Gradskog odbrora Srpskog pokreta Dveri i jedna od liderki novoformiranog SzS Tamara Milenković Kerković u Nišu ocenjuje da ipak strah prelazi na stranu vlasti.

Strah je prešao na stranu onih koji su pokušali da njime vladaju. Meni se čini da se vlast uplašila nečega čega nije trebalo da se plaši. Još uvek je drugačije političko mišljenje dozvoljeno. Nije bilo dobre volje i nije bilo nije slobodne političke sale u Nišu – kaže Kerković.

Na skupu u petak na platou ispred Tržnog centra “Kalča” bilo je nekoliko stotina ljudi, ali Kerković navodi da broj ljudi koji je došao nije bitan.

Mnogi su se javljali da žele da dođu, ali ne smeju – navodi Kerković.

Za one koji su javno podržali Savez u petak, kao i za ostale građane, najavljuje uskoro i “program za Niš” kojim će konkretizovati rešenja za goruće gradske probleme.

Želimo da se zahvalimo onim građanima koje nazivate malobrojnima koji su se u petak na Trgu okupili i koji su pokazali ličnu hrabrost i dostojanstvo i pružili podršku jednoj novoj politici koja se zasniva na vladavini znanjem i obrazovanjem, a ne strahom i neznanjem. Mi ćemo vrlo brzo izaći sa programom koji je sličan i analogan programu Saveza za Srbiju u 30 tačaka – kaže Kerković.

Predsednica Dveri u Nišu navodi da SzS donosi jednu novu epohu političke kulture i političkog obraćanja, upozorava na dramatičnost političkog trenutka, ponovivši još jednom poziv građanima da se uključe u politiku.

Država je u opasnosti, narod je u opasnosti, deca nam odlaze, smatram da je poslednji trenutak da svi građani koji žele dobro za svoju budućnost, da stanu i da se odupru i da se politički angažuju na kraju. Velika je zabluda da je politika samo za one koji žele da od toga žive i koji žele da žive na grbači naroda. To tako nije, politikom treba da se bave svi – napominje Kerković.

Za celu zbrku oko zakazivanja pa otkazivanja sale Simfonijskog Kerković je navela da je opozicija naučila da “usmena reč ne znači ništa u ovom gradu”, napomenuvši da je Simfonijski ostao bez 18.000 dinara koliko je trebalo da plate za zakup sale.

Izvor:Južne vesti

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »