Гостовање Ивице Дачића у “Добро јутро Србијо“ на ТВ Хепи: УНМИК се неће повући са КиМ, а Косово неће бити чланица Интерпола

Министар спољних послова Ивица Дачић гостујући у емисији „Добро јутро Србијо“ на телевизији Хепи прокоментарисао је захтев бивше амбасадорке САД-а у Уједињеним нацијама, да се УМНИК-а повуче са територије Косова и Метохије.

– Преко УМНИК- а Косово сарађује са свим агенцијама УН-а, циљ Косова је да на мала врата уђе у систем УН и да им се то припише као успех. Творац ове идеје, Ники Хејли, уско повезана са албанском страном. Познато је да је посећивала промоције албанцских вина, који би министар поред многих битнијих догађаја ишао на промоције вина са Косова, која притом потичу од нас, Срба. Управо она, пре одаска са места амбасадора САД-а у затражила повлачење, што ме нимало није изненадило. Па како да ме зачуди када све седнице УН-а завршавају са истим питањима: Да ли ћете прихватити Косово као независну државу, да ли сте за то да се УМНИК повуче са територије Косова и Метохије – рекао је Дачић.

Министар спољних послова говорио је о чланству Косова у Интерпол-у, као и о својим предвиђењима да ли ће до истог доћи:

– Неминовно је да су ангажоване агенције за лобирање држава да подрже чланство Косова у Интерпол-у. Убеђен сам да Косово неће ући у Инртерпол, односно да неће бити довољно земља које ће подржати тако нешто – истакао је, а потом се дотакао теме договора српских и косовских власти:

– Ако неко жели са нама да се догововара, да прави некакав компромис, слободно то може да уради. Али, не постоји такав притисак којем ми нећемо одолети, Србија никада неће признати Косово! Исто тако сам сигуран да ће се до Нове године смањити број земаља које су признале Косово. број ће пасти испод 100 – истакао је министар.

Извор и фото: ТВ Хепи

The post Гостовање Ивице Дачића у “Добро јутро Србијо“ на ТВ Хепи: УНМИК се неће повући са КиМ, а Косово неће бити чланица Интерпола appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »