Београд поздравио златне одбојкашице (ФОТО)

Свечаним дочеком испред Старог двора, Београд је поздравио одбојкашице Србије, које су освојиле златну медаљу на Светском првенству у Јапану.

Београд поздравио златне одбојкашице (фото:Лола Ђорђевић)

Више хиљада грађана је испред балкона Скупштине Београда са одбојкашицама Србије бурно прославило освајање златне медаље на Светском првенству. Пре доласка у Стари двор, одбојкашице је примио председник Александар Вучић.

Београд поздравио златне одбојкашице (фото:Лола Ђорђевић)

Овацијама и скандирањем појединачно су поздрављене европске и светске шампионке на традиционалном месту прославе успеха српских спортиста.

Селектор репрезентације Зоран Терзић апеловао је на навијаче да му помогну да екипа остане на окупу најмање до следећих Олимпијских игара, 2020. године у Токију.

«Љубав и подршку нације увек смо осећали, где год да играмо. Можда ће неке играчице помислити да је ово круна каријере, али мени треба ваша помоћ да их задржим у репрезентацији бар до Токија и да наставимо са успесима», рекао је Терзић са балкона.

Београд поздравио златне одбојкашице (фото:Лола Ђорђевић)

МВП првенства Тијана Бошковић захвалила је публици на дивном дочеку.

«Јако смо срећне што смо конацно у Србији и поново на истом месту, али са већим поводом. Навијачи су наш највећи ветар у леђа и надам се да ћемо им још доносити радост», рекла је Бошковићева.

Веома емотиван тренутак био је и видео-снимак и речи повређене Бојане Миленковић из Фиренце, где се опоравља, да јој је криво што не може да у Београду прослави злато.

Српске одбојкашице победиле су у финалу Италију са 3:2 у Јокохами и освојиле златну медаљу.

Београд поздравио златне одбојкашице (фото:Лола Ђорђевић)

.19.18 — Потом су се одбојкашице и селектор обратили окупљенима.

Милена Рашић: „Пре свега хвала вам на подршци и кад нам је ишло и када нам није ишло. Ова медаља је и ваша».

Тијана Бошковић: „Јако сам срећна што се после годину дана налазимо на истом месту. Хвала вам на безрезерној подршци коју нам пружате свих ових година».

Зоран Терзић: «Ту љубав и подршку заиста осећамо. Али имам још једну молбу. Да помогнете да их задржимо барем до Токија».

Маја Огњеновић: «Ви сте најбољи. Ви сте наш мотив, наша снага и надам се да ћемо успети да испунимо ову Терзину жељу».

Београд поздравио златне одбојкашице (фото:Лола Ђорђевић)

19.10 — Уз велике овације изашле су наше репрезентативке:  Теодора Пушић, Маја Алексић, Тијана Малешевић, Бојана Живковић, Ана Бјелица,  Бјанка Буша, Тијана Малешевић, Силвија Поповић, Стефана Вељковић, Бранкица Михајловић, Милена Рашић, Тијана Бошковић. Потом се на балкону појавио и селектор Зоран Терзић, а на крају је капитен Маја Огњеновић изашла са пехаром у рукама.

19.04  -Бојана Миленковић се окупљенима обратила из Фиренце. Она се захвалила на подршци и решила да настави сан и да сања Токијо.

19.04 — На балкон прво излазе чланови стручног штаба.

19.03 — Светске шампионке излазе на балкон…

18.55 — Најбоље одбојкашице света ускоро ће се појавити на балкону Стартог двора. Оне се већ налазе у Скупштиини града, где их је дочекао градоначелник Београда.

18.30 — У току је свечани програм испред Старог двора.

18.10 — Тренутна атмосфера испред Скупштине града. Плато је попуњен, а Беграђани још увек пристижу у великом броју.

Београд поздравио златне одбојкашице (фото: Лола Ђорђевић)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »