«Рат» италијанских фармера и ЕУ: Салвини: Пиринач са пестицидом? Не!

Комесар ЕУ за здравство и безбедност хране Витенис Андријукаитис оптужио је министра унутрашњих послова и вицепремијера Италије Матеа Салвинија да је изговорио „велике лажи“ о политици европског блока у области исхране, преноси бриселски „Политико“.

Farmers spraying pesticides in rice fields

Наводи се да је Андријукаитис путем Твитера данас поручио да је ретко када осетио такву „непријатност“ као након конференције у Италији којој је присуствовао заједно са Салвинијем, лидером ултрадесне странке Лига.

Претходно је Салвини твитовао да ће подржати „битку фармера“ против „Европе која пуни трпезе и радње храном која је ђубре са друге стране света, без контрола“, после учешћа на Међународном форуму пољопривреде и хране у месту Чернобио на италијанском језеру Комо.

„Пиринач са пестицидом? НЕ! Доста! Купујем и једем ИТАЛИЈАНСКО“, рекао је Салвини.

Бриселски портал наводи да је Андријукаитис, који је такође учествовао на конференцији у организацији „Колдиретија“, главног италијанског пољопривредног лобија, иритирано и узнемирено одговорио на Салвинијеве коментаре.

„У ЕУ ми радимо заједно, а не једни против других. Нажалост, нисмо имали никакву прилику да разговарамо о суштини. Чињенице мало значе ових дана… А ово није да би се било коме делиле лекције“, написао је Андријукаитис.

Он је додао да се „управо тако #брегзит дешава“.

„Уз помоћ великих лажи“, навео је европски комесар, преноси Танјуг.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »