Њен отров је најскупљи на свету(ВИДЕО)

Средоземна жута шкорпија је једна од најопаснијих шкорпија на планети, а њен отров је најскупља течност на свету — њена вредност је 39 милиона за само 3,78 литра, пишу Новости. 

Чак и ако бисте имали новац, не бисте могли само да одете и купите литар отрова, јер га можете добити само у малим количинама. Наиме, за 130 долара бисте добили само кап која је мања од зрна шећера.

Разлог је веома једноставан: веома је тешко доћи до отрова.

Како би се добила ова драгоцена течност отров мора да се извлачи ручно, а само једна шкорпија производи, у већини случајева, највише два милиграма отрова.

Самим тим, из једне шкорпије бисте морали да извадите отров 2,64 милиона пута како бисте добили 3,78 литра течности.

Један убод није довољан да убије здравог човека, али сасвим сигурно изазива бол.

Шкорпија, као и друге отровне животиње, употребљава отров ради хватања плена, одбране од могућих претњи и подјармљивања партнера током парења. Шкорпијин отров се састоји од низа једињења, од којих нека погађају нервни систем.

Оснивач «Венометецх» фармацеутске компаније која се бави производњом лекова, Стив Трим један од је неколико довољно храбрих људи који је спреман да искористи моћан отров шкорпије, управо зато што садржи тоне корисних састојака који могу да помогну развоју медицине.

Хлортоксинс, на пример, је савршене величине да се веже са одређеним туморским ћелијама у мозгу и кичми што је значајно за идентификовање специфичне величине и места на коме се налази канцер. Истраживачи су користили шкорпије за елиминацију маларије код комараца.

Ово су само неке од медицинских користи које су истраживачи пронашли у отрову шкорпија. И што их више истражују, сазнају све више њених користи, што значи да потражња за овим чудотворним отровом наставља да расте, преносе Новости.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »