Гојковић: Наша историја страдалничка, стварали је храбри људи

У Горњој Трепчи код Чачка данас је откривен споменик борцима погинулим у балканским и Првом светском рату, а том приликом председница Скупштине Србије Маја Гојковић нагласила је да је наша историја тешка и страдалничка, али да су је стварали часни, поштени и храбри људи.

Истакла је и да је на данашњим генерацијама да негују сећање на славне странице српске историје.

Гојковић је нагласила да Србију пре једног века нису успели да сломе, а да је српски народ сачувао свој слободарски дух, свестан да само тако може да живи достојанствено у својој земљи.

„Србија ни данас нема већи интерес и важније мисије од очувања своје тешко стечене слободе, мира и стабилности“, поручила је Гојковић.

Председница парламента је напоменула да је истовремено важно да се не дозволи прекрајање историје и истакла да је на данашњим генерацијама не само обавеза да негују наслеђе које су им преци оставили, већ и да будуће генерације уче о вредности слободе.

„Ово је година великих јубилеја, година у којој обележавамо и славимо велику победу. Сада, век касније када се сећамо тих славних страница наше историје, права је прилика да се на овакав начин захвалимо и одужимо свима онима за које није постојала виша вредност од слободе и независности“, поручила је Гојковић.

Гојковић је указала да је коначно ослобођење Србије у балканским ратовима од османске власти, као и одбрана државе од напада неупоредиво надмоћнијег непријатеља у Првом светском рату поред бројних епских битака и победа, носило са собом и страдање народа, који је био вођен једино жељом да у својој земљи живи и ради слободно.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »