Весић: Скандалозно да Ђилас коментарише медијске слободе

Скандалозно је да Драган Ђилас било шта коментарише на тему медија и медијских слобода у Србији пошто је у његово време владала највећа страховлада и медијски мрак, изјавио је данас члан председништва СНС Горан Весић.

„Драгана Ђиласа је покојна Верица Бараћ, председница Савета за борбу против корупцијe, директно оптужила да је „заробио медије“ и извршио њихову тајкунизацију преко својих рекеташких фирми“ рекао је Весић.

Како каже Ђилас је као градоначелник отимао секунде државном Студију Б и РТС-у, а потом им их продавао назад по вишеструко вишим ценама.

„Инстант милионер који за само годину дана, од 2005. до 2006. године, увећава промет својих фирми са 3 милиона на вртоглавих 4 милијарде динара, што је раст од чак 1.300 пута. Драган Ђилас који новинарима одговара на питања са “зини да ти кажем“. Драган Ђилас у чије време није решено ниједно убиство новинара“ указао је Весић.

Весић додаје да „као и сваки насилник“, кад бивша жртва крене да му пружа отпор, интезивира претње и насиље према медијима.

Уместо смењивања уредника сад је на ред дошло избацивање новинара са конференција за штампу, разликовање на „праве и лажне медије“, одузимање националних фреквенција, и судске тужбе за кривичну одговорност, навео је Весић.

„Нападима на Александра Вучића и медије, Ђилас покушава да скрене пажњу да у његовој веселој дружини од 40 разбојника, поред оних који би да председница Владе буде силована, има и оних који би да је прво обесе на Теразијама заједно са председником“ казао је Весић.

Ђилас је оценио да су „Жељко Митровић и Драган Вучићевић управници фабрика лажи, а не медија“, те да је било какав покушај повезивања њиховог „производа“ са медијима, увреда за све оне који часно обављају новинарску професију.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »