СРБИЈА ЈЕ ПРВАК СВЕТА!

После велике борбе, пет неизвесних сетова и два сата игре, Србија је победила Италију у финалу Светског првенства у Јапану.

Меч је почео прилично лоше за наше одбојкашице, приметан је био грч и на лицу, али и у ударцима изабраница Зорана Терзића, што је резултирало брзом предношћу за Италијанке, коју Српкиње у наставку нису успеле да надокнаде.

Зато је други сет донео фуриозну игру српске репрезентације. Од 5:3 за Италију, кренула је велика серија Србије и на крају је са 25:14 стигло изједначење у сетовима.

Поново је та лева страна терена била проблематична, јер су Италијанке форсирале Паолу Ебону која је била незаустављива. Са друге стране, Тијана Бошковић није добијала толико лопти и уз неколико грешака Србија је поново изгубила неизвестан сет иако је водила у завршници са 21:19.

И опет, као по неком правилу, Србија је проиграла када је играла на десној страни терена. Почео је сет са 8:2 и то краја је та предност релативно лако сачувана за 25:19. Уследио је одлучујући ‘тај-брејк’.

Кренуло је са 3:1 за Италију, али су наше девојке брзо ухватиле прикључак. После техничког тајм-аута било је 8:7 за Италију, али после промене стране, Србија је кренула у нову, и то шампионску серију.

Коначно је Тијана Бошковић почела да добија више лопти и ту је направљена кључна разлика. Пуцала је са своје позиције више него убитачно и лека за Италију више није било.

Србија је шампион света!

Хотспорт

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »