Бламажа словеначке војске: Покрали им муницију са паркинга хотела

Словеначка  војска доживела је велику срамоту након што је њиховим припадницима украдена велика количина муниције из камиона ког су војници оставили на — паркингу, преноси Танјуг.

Све је кренуло наопако након што су војници добили задатак да камион пун муниције пребаце до аеродрома у Лејпцигу. Одатле је опрема требала да буде пребачена у Мали где се налазе припадници словеначке војске. Војници су из Љубљане кренули у уторак 2. октобра и у Леипциг су стигли послеподне.

Лет за Мали био је на распореду следећег дана па су војници одлучили да преспавају у хотелу крај аеродрома. Испред хотела су паркирали камион и повремено су га обилазили како би се уверили да је све у реду.

 Током обиласка око 3.10 сати један војник је открио да је церада пререзана и да недостаје 2000 комада муниције — казао је Симон Корез, представник за медије словеначке војске, пише портал Журнал 24.

Истрага ће утврдити ко је одредио да се спава у хотелу, војници, или је таква била наредба, но сигурно је да је овај терет требао да буде негде на сигурном. Нестало је 1000 комада муниције калибра 5.56 милиметара и 1000 зрна од девет милиметара.

(vecernji.hr)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »