Америка измислила још један разлог за нове санкције Москви

Вашингтон, оптужујући Рускињу Елену Хусјајнову за мешање у америчке изборе, ствара изговор за увођење још једних у низу санкција Русији, наводи се у коментара у заменика шефа руске дипломатије Сергеја Рјабкова.

Рјабков је навео да америчке власти настављају да плаше сопствену и међународну заједницу „руским хакерима и блогерима“, због чега су оптужили још једну руску држављанку за покушај да утиче на расположење америчких бирача.

„У Вашингтону измишљају изговор за увођење још једних санкција нашој земљи. САД очигледно прецењују сопствене могућности. Показујући непријатељство према Русији и презир према читавом свету, они ће добијати све снажнији отпор“, наводи се у коментару Рјабкова, објaвљеном на сајту ресора.

Он сматра да Вашингтон покушава да одигра на карту „руке Москве“ уочи новембарских избора за Конгрес.

Америчко министарство правде је јуче саопштило да је 44-годишња Јелена Хусјајнова сарадница компаније „Пројект Лахта“. Она је оптужена да је ступила у заверу са циљем да „посеје метеж у политички систем САД“ ширењем дезинформација и провоцирањем расправа о широком спектру питања која наилазе на одјек у јавности.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »