Макрон: Француска нема намеру да уводи визе Британцима уколико нема договора о Брегзиту

Француски председник Емануел Макрон изјавио је после самита лидера Европске уније (ЕУ) у Бриселу да Француска нема намеру да уводи визе британским туристима уколико Лондон и Брисел не постигну споразум о будућим односима после Брегзита, пише Бета.

«Желим да умирим све и да мислимо на дан после (Брегзита). Не желим стварање панике», рекао је Макрон демантујући наводе у британским медијима о могућим визама.

Макрон је рекао да се предузимају мере у случају да нема споразума, како би се «живот нормално наставио» без утицаја на летове, бродове, ваздушни саобрачај и кретање грађана али ће то бити с новим правилима.

«Није добро рећи да ће бити катастрофа ако нема договора. Желим договор, али нисам ни за лош договор. У случају да нема договора, наша је одговорност да то што мање утиче на становништво», додао је Макрон.

Француска влада планира да усвоји закон о том питању како би избегла примену виза за британске туристе који желе у Француску.

У Бриселу је данас завршен дводневни самит ЕУ посвећен Брегзиту на којем је поред застоја у преговорима изражена нада у постизању споразума.

До застоја у преговорима дошло је због неслагања око границе са Ирском после Брегзита, који званично ступа на снагу 29. марта 2019. године, преноси Бета.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »