Криза у православљу — куда даље?

Криза у православљу — куда даље?
Свети синод Руске православне цркве прекинуо је све односе с васељенским патријархом Вартоломејом због одлуке Цариграда да додели аутокефалност расколничкој Украјинској православној цркви. Тиме је озваничена једна од најтежих криза у новијој историји православља.Шта је права позадина одлуке Цариграда и колико је она опасна? Да ли су основане спекулације да иза ње стоје геополитички интереси САД? Које ће бити последице одлуке васељенског патријарха за васколико православље и хоћемо ли због тога добити нове расоклничке цркве? У емисији „Свет са Спутњиком“ о томе ће говорити историчар, професор доктор Александар Раковић и професор доктор Часлав Копривица са Факултета политичких наука у Београду.
Емисију коју уређује и води Тања Трикић слушајте на таласима Радија Новости 104,7 мегахерца, гледајте на фејсбук-страницама Спутњика и Радија Новости, али и одложено на Јутјуб каналу Спутњик Србија.
#ТВСпутник #Спутник #Русија #СрбијаSource: Паланка на вези Г+ (http://feeds.feedburner.com/gppalankaonline, https://gzajednicavestinewsnovosti.page.link/vestinewsnovosti)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »