Вилбур Рос упозорава: Трампово стрпљење у вези трговинских преговора са ЕУ на крају

Амерички министар трговине Вилбур Рос рекао је данас да Европска унија сувише споро напредује у трговинским преговорима с САД и упозорио да стрпљење председника Доналда Трампа може ускоро да се исцрпи.

Вилбур Рос (фото: Лола Ђорђевић)

Трамп и председник Европске комисије Жан-Клод Јункер договорили су се у јулу да почну преговоре с циљем да се постигне потпуно укидање царина и субвенција на индустријске производе, изузев аутомобилског сектора, у настојању да избегну могући трговински рат.

Рос је рекао новинарима у Бриселу данас да је САД-у «заиста потребан опипљив напредак. Председниково стрпљење није неограничено».

«Ово није планирано да буде петогодишњи пројекат. Ово је требало да буде нешто што се креће брзо и на коопертиван начин», рекао је Рос.

Рос је ово изјавио дан после разговора са европском комесарком за трговину Сесилијом Малмстром.

Малмстром је рекла данас да САД не показују «велико интересовање» да почну разговоре с ЕУ с циљем закључивања трговинског споразума о индустријским производима.

После договора Трампа и Јункера радна група је задужена да ради о изводљивости и оквирима таквог споразума, а према Малмстрем рад те групе заправо још није ни почео. Она је рекла да је сада «лопта у америчком дворишту», преноси Танјуг.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »