Ник Дучић: Грађани Косова највише брину за економију

Командант војне базе „Бондстил“, пуковник Ник Дучић, рекао је данас да политичари треба да дођу до дуготрајног договора како би народ наставио са својим животом.

У америчкој бази на Косову: командант Бондстила Ник Дучић (лево) и премијер Косова Рамуш Харадинај (Фото Твитер)

Дучић је испред Манастира Грачаница, где је данас боравио, рекао пред одлазак са КиМ да су му утисци исти као и када је дошао у мисију, пренео је Радио КиМ.

„Ситуација на Косову остаје сигурна и безбедна“, сматра Дучић.

Упитан како види ситуацију, пуковник Дучић је казао да је са тачке гледишта Кфора, она сигурна и безбедна, те да се грађани данас више брину за економију.

„Оно што ја видим, што су ми грађани рекли у разговору, јесте да су више забринути за економију, него за општу сигурност. Како год, политичари треба да дођу до дуготрајног договора како би народ наставио са својим животом, да грађани имају неке могућности са своје стране, да живе један нормалан живот“, рекао је Дучић, пренео је Танјуг.

Он није хтео да одговори на питање какав је његов став о трансформацији Безбедносних снага Косова, с обзиром на то да је по Резолуцији 1244 предвиђено да једина војна снага на Косову може бити Кфор.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »