Москва: Украјина је претворена у терен за борбу против Русије

Посланици руске Државне думе са забринутошћу прате дешавања у Украјини и погоршање ситуације у Донбасу, као и војну претњу кијевског режима.

Пример за ово је, према мишљењу Народних посланика и последњи покушај да се легализују расколници које подржава украјинска власт и униште православну цркву. Такође, 14. октобра у Кијеву је одржан још један неонацистички марш чији су учесници позвали на отворену «одмазду» против Руса и рускојезичног становништва у Донбасу.

«Саботира се Мински споразум а истовремено Украјина жели да буде једнака међу земљама Европе.Украјина прибегава и гранатирањима и убиствима ради постизања својих циљева»- наводи се у саопштењу објављеном на сајту Државне думе РФ.

Посланици изражавају забринутост и због украјинских закона који директно дискриминишу рускојезично говорно подручје.

Руски парламентарци су убеђени да иза украјинских активиста стоје њихови «спонзори и иницијатори» са Запада. Дума посебно обраћа пажњу на понашање САД и других НАТО земаља које отворено подржавају Украјину и позивају је на непријатељске активности према сопственом народу.

Документ наглашава да ће «покушај нове велике војне офанзиве од стране Украјине у Донбасу, заједно са новим чињеницама о убиствима и терористичким делима против њене популације, добити одговарајући одговор и неизбежно ће довести до катастрофалних последица».

Државна дума изјављује да историјска одговорност за курс према прекиду руско-украјинских односа пада на вођство модерне Украјине. «Није прекасно да се заустави», сумирали су руски парламентарци.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »