Ђорђе Милићевић: СПС осудила претње Вучићу и Брнабићки

Позив на убиство председика Србије Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић позив је на рушење темеља државе и стварање анархије, изјавио је шеф посланичког клуба СПС Ђорђе Милићевић.

Милићевић је осудио позиве које је упутио посланик Двери Срђан Ного, затраживши од државних органа да хитно реагују.

„То је гнусан злочин и мотивисан чин, позив на пуч. Деструкција као основ политичког деловања код опозиционих посланичких група је достигла свој врхунац. Деструктивност оних који се наводно залажу и боре за интересе српског народа, како они кажу, опасна је и постаје штетна за државу“, рекао је Милићевић на конференцији за медије у парламенту.

Како је рекао, Двери и Савез за Србију којем припадају нема снагу да се бори кроз демократско сучељавање мишљења.

„Већ овако удружени покушавају да дођу до јефтиних политичких поена управо ударајући и кроз претње које упућују онима који представљају персонификацију једне уређене , озбиљне и одговорне државе. Таман када помислимо да је политичка лудост достигла свој врхунац, они нас изненаде са нечим новим. Ово је још један покушај дестабилизације и изазивања хаоса, који наравно неће проћи“.

Милићевић истиче да ништа не може на силу, нити претњама, притиском и на улици.

„Демократија се остварује само на један начин, а то је на изборима. И ми смо потпуно убеђени да ће грађани врло јасно осудити овако скандалозан , сраман став и да ће то саопштити већ на првим изборима, који ће се одржати у неколико локалних самоуправа. Да ће оне који заступају овакав став, а који су удружени у некакву назови опозицију или како они кажу Савезу за Србију и да ће ту политичку опцију послати тамо где јој је место, а то је у политичку историју“, поручио је он.

Посланички клуб СПС је, такође, најоштрије осудио и притисак који та дружина наставља на независне, објективне медије, професионално и слободно новинарство.

Навео је да сва новинарска удружења морају да осуде такву врсту притиска.

„Медији морају да буду гарант истине у Србији, да буду слободни о ослобођени сваке врсте политичког притиска. Ми се за то залажемо, ова дружина, остаци ДОС-а жели да нас врати неколико корака уназад у период када су владали они, део њих сада седи у тој опозицији да нас врате у период када је владао медијски мрак, ниједно другачије мишљење“.

Милићевић наводи да грађани Србије треба да знају како удружена опозиција сагледава слободу медија, “тако што ће да ангажују батинаше да се обрачунавају са медијима, што ће онемогућити новинарима да присуствују конференцијама за медије, тако што ће одлазити пред јавни сервис како би вршили притисак како би се бавили уређивачком политиком јавног сервиса“.

„Тако што ће кроз притиске и претње покушати да угасе Пинк, приватну ТВ, јер желе да се баве њиховом уређивачком политиком, желе да се баве и уређивачком политиком ТВ Хепи. Притисак који се врши на Информер, да се ухапси главни уреедник Информера, јер нису по вољи овој дружини, јер извештавају објективно, професионално и слободно“, рекао је Милићевић.

Такође, најоштрије је осудио напад на самосталне институције.

„Ту, наравно мислим на РЕМ“, рекао је Милићевић, додајући да они су који су их напали нису чак ни законе прочитали.

Извор: Танјуг

The post Ђорђе Милићевић: СПС осудила претње Вучићу и Брнабићки appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »