Бошко Обрадовић: Не подржавамо непримерене изјаве, али желимо да се бавимо битним темема

На КЗН у Чачку, председник Двери је говорио о предстојећим изборима у Лучанима и плану власти да распише изборе и у другим општинама, али се дотакао и изјаве посланика Срђана Нога од које се оградио и истакао да политика Двери није позивање на насиље и вешања.

Говорећи о предстојећим изборима у општини Лучани на конференцији за медије у Чачку, председник Двери Бошко Обрадовић је истакао да постоје информације да ће власт вештачки и мимо закона расписати локалне изборе у још неколико средина у Србији, јер није задовољна својим шансама у Драгачеву. Помињу се Кладово, Кула и Дољевац као места у којима ће власт вештачки и противзаконито одржати ванредне локалне изборе у исти дан кад и у Лучанима, јер у овим срединама нема локалних медија и нигде не може да се чује глас опозиције, што значи да нема услова за регуларне изборе.

„И они су свесни да је Савез за Србију постао друга политичка снага у земљи и да први пут излази на изборе управо у Лучанима“ – рекао је он и додао да грађани већ позитивно реагују на активности Савеза у Драгачеву.

Овим поводом Обрадовић се осврнуо и на јучерашњи изјаву народног посланика Двери Срђана Нога: Ограђујем се од изјаве народног посланика Срђана Нога. Политика Двери није позивање на насиље и вешања“.

Он је истакао да је Ного на неприкладан и непримерен начин говорио о једној битној теми. „Никаквог вешања у Србији неће бити. Последњи који су вешали су немачки окупатори и са гнушањем се тога сећамо. То није и никада неће бити политика Двери. Међутим, тема мигрантске кризе је веома битна и очекујемо одговор на важно питање, а то је да ли је потписан Даблински споразум који значи стотине хиљада миграната у Србији. То је апсолутно неприхватљиво и онај ко мисли то да уради мора кривично да одговара за угрожавање државне безбедности.” – рекао је Обрадовић.

Он је истакао да опозиција не сме да се понаша исто као и Српска напредна странка и да се људи на власти никада нису извинили за свакодневне најгоре увреде политичких противника и подизање друштвених тензија. “Сви морамо показати одговорност и више водити рачуна о својим речима и понашању.” -рекао је Обрадовић.

Инфо служба Двери

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »