БиХ не подржава чланство Косова у међународним организацијама

Босна и Херцеговина неће подржати апликације самопроглашеног Косова за чланство у међународним и регионалним организацијама, тако да неће подржати ни евентуалну кандидатуру Приштине за чланство у Интерполу, саопштило је данас Министарство иностраних послова БиХ.

„У вези са најавама истицања кандидатуре самопроглашеног Косова за чланство у Интерполу, Министарство подсећа да БиХ није признала самопроглашену независност такозваног Косова и да у складу са тим не подржава апликације за чланство у међународним и регионалним организацијама, тако да неће подржати ни евентуалну кандидатуру за чланство такозваног Косова у Интерполу“, истиче се у саопштењу.

Напомиње се да је изузетак од наведеног правила учешће у одређеним међународним и регионалним иницијативама у формату који је усаглашен са Србијом, што подржава већи број земаља, међу којима је и БиХ, пренео је Танјуг.

Напомиње се да је Министарство иностраних послова БиХ надлежним институцијама доставило детаљно образложење овог спољнополитичког става који представља основ за поступање представника БиХ на међународним форумима.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »