Шок! Западне обавештајне службе Србима отимају Острог и светиње на Косову! (видео)

Последице највећег раскола у хришћанству у последњих 1.000 година, иза којег стоји Запад са својим обавештајним службама по нас и нашу цркву могу бити катастрофалне јер се може десити да останемо без својих највећих светиња попут Острога али и многих других које се налазе ван територије Србије

На то упозорава и еминентни верски аналитичар Жељко Ињац коментаришући одлуку Руске православне цркве да прекине све односе с Васељенском патријаршијом након што ће Патријаршија најавила да ће подржати аутокефалност Украјинске цркве.

Расколничка украјниска црква признала је већ ЦПЦ са распопом Мирашом Дедеићем на челу, што се може видети и на њеном званичном сајту, а саговорник наводи да постоји и велика бојазан да због новог поретка ствари може доћи до признања и македонске цркве, да православна црква може бити формирана и на територије Босне, али и на простору Косова…

– Постоји опасност да останемо без Хилндара, Острога и свих светиња које се налазе ван територије Србије. То што је сада урадила Васељенска патријаршија је заправо један геополитички пројекат и креатори свега тога трудиће се да ставе под контролу све делове каок руске, тако и српске цркве који су у државама под НАТО контролом. Ствари им додатно чини лакшим то што имају подршку Запада, Стејт департмента и НАТО. Прича у коју су ушли је веома озбиљна, раскол који се сада десио између Руске православне цркве и Цариградксе патријаршије ће се брзо прелити и на друге цркве – каже саговорник, напомињући да је СПЦ увек имала помиритељску улогу.

– Наш патријарх је писао Патријарху Вратоломеју и пре него се све ово догодило, послао му је 20 куцаних страница, али он се није обазирао на те молбе и вапаје да се православље сачува. Постоји опасност да сада аутокефалност добију црногорска и македонска црква, да се Косово са свим манастирима и светињама припоји албанској цркви, која је свакако већ под контролом Грка. Такође, покушаће да утичу на то да Босна добије некакву своју цркву – упозорава стручњак.

Информер

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »