Осумњичени за убиство саудијског новинара близак престолонаследнику

Осумњичени за нестанак саудијског новинара Џамала Кашогија повезан је са престолонаследником Саудијске Арабије Мухамедом бин Салманом ел Саудом, пише „Њујорк тајмс“, позивајући се на неименоване изворе.

Један од осумњичених у Турској за нестанак саудијског новинара Џамала Кашогија често је био у пратњи принца Мухамеда бин Салмана: примећен је како са њим излази из авиона у Паризу и Мадриду. Осумњичени се појављивао и на фотографијама заједно са престолонаследником за време његових посета Хјустону, Бостону и седишту НАТО-а ове године, наводи се у тексту.

Још три осумњичена лица, како указује лист, повезана су са обезбеђењем наследног принца. Пети је судски лекар који ради у саудијској полицији, што показује његове везе са саудијским руководством, наводи се у саопштењу.

Тело несталог саудијског новинара Џамала Кашогија је исечено на комаде, пошто је претходно убијен у саудијском конзулату у Истанбулу, објавио је Си-Ен-Ен, позивајући се на неименованог турског званичника.

Ова тврдња, коју је првобитно објавио „Њујорк тајмс“, уследила је пошто су турски званичници девет сати претраживали Конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу.

Неименовани турски званичник није желео да коментарише начин на који је тело уклоњено. Амерички медији објавили су претходно да је Кашоги убијен током испитивања које се „отело контроли“.

Source: Информативна агенција NewsFront

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »