Нацистичка химна се орила хрватском школом: Домар пустио погрешну верзију

Deutschland, Deutschland über alles, громогласно се заорило на свечаности потписивања партнерског уговора са Гете институтом, када је домар у Основној школи «Владимир Назор» у Чепину, у Осјечко-барањској жупанији, пустио верзију немачке химне која се везује за време и идеологију Адолфа Хитлера.

Озлоглашена верзија немачке нацистичке химне пуштена је пред шокираним представником немачке Амбасаде Арнеом Хартигом и директором Гетеовог института Матијасом Милером-Виферигом.

«Најн, најн, то није добра верзија, угасите то! «, повикала је модератор програма из Гетеовог института Милка Јурковић, која је била видљиво узнемирена, али је домар узвратио: «Али, уписао сам како ми је речено. Шта није у реду?».

Ту су били и председник Скупштине Осјечко-барањске жупаније Драган Вулин, градски већник и председник Немачке заједнице Осијек Владимир Хам, новинари, деца и учитељи, пише «Глас Славоније».

На крају се за овај гаф извинио директор школе Илија Павић, рекавши да је домар на свечаности вероватно кликнуо на погрешан линк на друштвеној мрежи «Јутјуб».

Након потписивања уговора, поново су пуштене и хрватска и немачка химна, овај пут у инструменталној верзији.

«Сигурно није било намерно, извинили су се и то је најважније. Не бих више о томе», рекли су представници Гетеовог института, преноси Танјуг.

Source: Информативна агенција NewsFront

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »