Кримска делегација посетила сиријског председника

Премијер Крима Сергеј Аксјонов изјавио је за Спутњик да се председник Сирије Башар ел Асад састао са делегацијом тог региона.

Састанак кримске делегације и председника Сирије одржан је у уторак у Дамаску.

„Видели смо да је председник (Асад) удубљен у све односе Русије и Сирије. Крим као неодвојиви део Русије у суштини је регион под санкцијама. Ми живимо у сличним условима, али хвала Богу нема рата. Схватамо да су (у Сирији) рестрикције у вези са трговином, новчаним трансакцијама, плаћањима и туризмом исти као у Републици Крим. Договорили смо се да та ограничења треба претварати у наше предности. Господин председник је изјавио да је то у суштини нови импулс за наше односе“, истакао је Аксјонов.

фото: Фејсбук Сергей Аксенов

Лидер Крима такође је рекао да је сиријски председник обећао да ће лично пратити споразуме постигнуте током кримско-сиријских преговора и састанака.

„Он ће се лично бавити свим нашим предлозима о којима смо разговарали са владом. Лично ће их контролисати, што гарантује да нећемо имати бирократију. Председник је скренуо пажњу на то. Са своје стране, ја гарантујем да ћу лично држати ова питања под контролом“, нагласио је Аксјонов.

Према његовим речима, сусрет је био топао и било је јасно да је Асад заинтересован за ове споразуме.

Аксјонов је такође пожелео сиријском народу победу у оружаном сукобу који се води у Сирији.

„Не сумњамо да ће сиријски народ под вођством свог председника Башара ел Асада и уз подршку Русије и нашег председника Владимира Путина победити у оружаном сукобу који већ дуги низ година исцрпљује земљу“, написао је Аксјонов на својој страници на Фејсбуку.

Делегација Крима коју предводи Аксјонов стигла је у понедељак у дводневну званичну посету Дамаску на преговоре и потписивање споразума о економској и научно-техничкој сарадњи тог региона и Сирије.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »