Дневни билтен 16.10.2018.

СРБИЈА

ДАЧИЋ ПРИМИО ДЕЛЕГАЦИЈЕ ХУРГАДЕ И ЈАГОДИНЕ

БЕОГРАД, 15. октобра 2018. (Бета) – Министар спољних послова Србије Ивица Дачић примио је 15. октобра делегације Гуверната Црвеног мора – града Хургаде и града Јагодине које су предводили Ахмед Абдулах, гувернер Црвеног мора, и Драган Марковић, председник Скупштине града Јагодине, саопштило је Министарство спољних послова Србије. Дачић је изразио задовољство потписивањем Споразума о сарадњи и братимљењу Јагодине и Гуверната Црвеног мора – Хургаде, наводи се у саопштењу. Он је оценио је да су односи Србије и Египта традиционално врло добри и партнерски, и изразио је очекивање да ће потписивање Споразума о сарадњи Црвеног мора-Хургаде и Јагодине дати свој допринос укупном развоју односа између две земље, посебно у сфери туризма и економске сарадње.

АМЕРИЧКИ „БЕХТЕЛ“ И СРБИЈА ПОТПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ О ДРУМСКОМ „МОРАВСКОМ КОРИДОРУ“

БЕОГРАД, 15. октобра 2018. (Бета) – Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић и потпредседник америчке компаније „Бехтел“ Шон Кери, потписали су 15. октобра Меморандум о разумевању и сарадњи у изградњи деонице „Моравског коридора“ – пута од Појата до Прељине дуге 110 километара, а максимална вредност те инвестиције је 800 милионе евра. Та саобраћајна деоница повезаће Ћићевац, Сталаћ, Крушевац, Трстеник, Врањачку Бању, Краљево и Чачак, са 500.000 становника и 25.000 фирми. „‘Моравски коридор’ ће повезати путне коридоре 10 и 11, а припрема пројекта је трајала две године. Ово је први званични документ који је потписан, а радови треба да почну 2019. и да се акциони план и техничка документација припреме до јануара следеће године“, рекла је Зорана Михајловић новинарима после потписивања Меморандума у Влади Србије. Потпредседник „Бехтела“ Шон Кери рекао је да су процене да ће изградња „Моравског коридора“ трајати две и по године. „Очекујем да ово буде успешан пројекат“, рекао је он. Михајловић је додала да ће разговарати о најбољем начину финансирања изградње „Моравског коридора“ и истакла да на једном делу треба да буде измештена река и телекомуникациона инфраструктура. „Добили смо ‘Бехтел’, једну од најбољих компанија у свету која зна како се управља оваквим пројектима“, казала је министарка. На питање какву обавезујућу снагу има Меморандум о разумевању, она је рекла да је уговор са извођачем радова само први корак и да може да буде потписан кад се обаве сви припремни радови. На питање зашто се то ради без тендера, Зорана Михајловић је рекла да Србија има стратешке уговоре с више земаља, на основу којих је до сада изграђено много пруга и путева. „Иза свих великих инфраструктурних пројеката стоји гаранција државе, а пошто је ‘Моравски коридор’ стратешки важан и приоритет, држава ће обезбедити гаранције и за његово финансирање“, казала је министарка. Одговарајући на питање да ли посао са америчком фирмом у инфраструктури значи и промену државне стратегије према САД, она је рекла да је „Србија мала држава која не сме себи да дозволи да смањује број пријатеља“. „Радили смо са свим значајанијим партнерима у области железничке и путне инфраструктуре и то је одлично за нашу земљу“, оценила је Михајловић. Амбасадор САД Кајл Скот је подсетио да је прошло 140 година од првог споразума о извозу сувих шљива из Србије у САД, а да је прошлог месеца потписан Меморандум о разумевању између Србије и САД у области инфраструктуре и да се сада „убирају први плодови тог споразума.

НЕДИМОВИЋ: ЗА РАСТ ИЗВОЗА ПОТРЕБНЕ МОДЕРНЕ РЕЧНЕ ЛУКЕ

БЕОГРАД, 15. октобра 2018. (Бета) – Повећање транспорта робе преко Дунава и улагање у речну инфраструктуру Србије омогући ће раст извоза пољопривредних производа, рекао је 15. октобра министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије Бранислав Недимовић. Он је на конференцији за новинаре казао да је извоз пшенице из Србије у Египат који почиње у децембру ове године, добра шанса да се домаћи производи конкурентно пласирају на инострана тржишта, али да је за то неопходно направити боље и модернизоване луке. „Побољшањем концепта водних путева у Србији, а пре свега на Дунаву, можемо да превеземо 40 пута више робе, а да притом остваримо и мање трошкове у односу на превоз робе камионом“, рекао је министар. Додао је да сада, због неорганизованог пловног пута Дунава, не могу да се увезу поједине врсте ђубрива. „Стање око железничког моста код Шапца често је такво да више од два месеца не постоји могућност пловидбе и због тога је потребно чишћење корита Саве“, казао је Недимовић. Поред тога, најавио је да ће Министарство пољопривреде у сарадњи са Европском банком за обнову и развој радити на пројектовању новог система за наводњавање који ће осавременити вештачка акумулациона језера. „На Фрушкој гори постоји 13 таквих језера, али су изграђена пре више од 30 година и сада имају мале капацитете, а догађа се и да бране почну да пуцају. Због тога планирамо да следећих неколико година урадимо санацију вештачке акумулације“, рекао је министар. Директор Сектора у Европској банци за обнову и развој за агробизнис Југоисточне Европе Миљан Ждрале казао је да су идеје о улагањима у речну инфраструктуру Србије први пут ове године представљене на међународном скупу у Женеви. „Поред тога, бавимо се анализом законских оквира Србије за постизање бољег транспорта робе и увећање складиштеног простора у лукама са циљем да се отклони све што омета извоз српских пољопривредних производа“, рекао је Ждрале.
Source: Дневни билтени Министарства спољних послова Републике Србије

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »