АП: У конзулату нађени докази да је Кашоги убијен

Полиција је пронашла «одређене доказе» да је у конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу убијен саудијски новинар Џамал Кашоги, наводи АП позивајући се на изјаву турског званичника.

Званичник који је желео да остане анониман није пружио детаље о доказима који су пронађени током вишечасовног претреса конзулата, а који су спровели турски истражитељи уз помоћ саудијских колега.

Јуче је заједнички саудијско-турски тим ушао у конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу ради претреса тог објекта, скоро две недеље после нестанка Кашогија.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је раније данас да су турски истражитељи у конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу тражили «токсичне материјале».

Џамал Кашоги, новинар који је радио за Вашингтон пост и био критичар режима у Ријаду, води се као нестао након што је 2. октобра ушао у конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу како би подигао нека документа.

Турске власти изнеле су бојазан да су га убили агенти тајне службе Саудијске Арабије.

Саудијска Арабија је до сада демантовала такве тврдње, али су амерички медији у понедељак јавили да ће Ријад врло вероватно признати да је Кашоги убијен у конзулату.

Амерички медији додали су да је Кашоги убијен током испитивања које се отело контроли, пренео је АП.

Source: Информативна агенција NewsFront

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »