Салвини одговорио на критике због премештања миграната

Италијански министар унутрашњих послова Матео Салвини бранио је своју одлуку да се стотине миграната премести из општине Риаче, на југу Италије, који многи сматрају моделом успешне интеграције, док га опозиција оптужује за расизам.

Италијански медији јавили су да је Салвини издао декрет 9. октобра да пројекти јавних радова у пружању угоститељства мигрантима у Риачеу, у граду Ређо ди Калабрија, морају да се заврше и да се мигранти преместе из тог места, подсећа АП.

Опозициона Демократска партија његову наредбу назвала је «депортацијом», а Салвини је на свом налогу на Твитеру објавио да је истрага о јавној потрошњи у Риачеу почела у време претходне владе, када су демократе биле на њеном челу.

Салвини је рекао да је његова одлука неопходна како би се престало са злоупотребом фондова, које је претходна влада учинила доступним граду за његове пројекте за смештај и интеграцију миграната, преноси Ројтерс.

«Не можемо да толеришемо неправилности у коришћењу јавног новца, чак ни под изговором његовог трошења за мигранте», навео је Салвини.

Председник општине Риаче Доменико Лукано завршио је у кућном притвору раније овог месеца у оквиру истраге о издвајању пола милиона евра за јавне фондове за смештај избеглица и тражилаца азила.

Лукано је негирао оптужбе да је пружао помоћ у нелегалној имиграцији.

У међувремену, демократе су позвале на протесте широм земље због Салвинијевог декрета, преноси Танјуг.

Source: Информативна агенција NewsFront

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »