«Рушилачка демократија» Сирија ће дуго памтити «помоћ» САД

Мешање САД у сиријски конфликт грађани ове арапске републике дуго ће памтити. Они од свакодневних дејстава САД страдају више него од акција терориста, наводи међународна агенција за људска права «Амнест интернешнал» а преноси «Русская весна».

Стручњаци ове организације посетили су сиријски град Рака који су уништиле снаге међународне коалиције. Стручњаци су утврдили да је авијација коалиције користила средства за масовно уништење и причинила граду огромну штету.

Активисти су посетили 42 локације у овом граду које су бомбардоване а такође анкетирали стотине грађана, сведока ужаса.

«Протеклих месеци Амнест интернешнал активно истражује страдање цивила и уништавање градске инфраструктуре у Раки од бомбардовања коалиције на челу са САД. Ана Нејстат, виши директор оделења за истрагу ове организације управо се вратила из Раке и спремна је дати интервју руским новинарима»- наводи се у саопштењу.

Генерални секретар Амнести Интернатионал Куми Наиду наводи да су Сједињене Државе ефикасно збрисале Раку са лица земље: «Оно што сам видео је невероватно. Град подсећа на скелет, постоје само зидови кућа, вода и струја се једва снабдевају у граду, где мирис смрти још увек виси. «

Source: Информативна агенција NewsFront

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »