Премијер ЦГ: Засад нема листе непожељних Срба, ако је буде — знаћете

Црногорски премијер Душко Марковић казао је да засад није састављена никаква листа непожељних особа из Србије, којима би био забрањен улазак у Црну Гору.

Коментаришући медијске наводе да је припремљен списак непожељних особа из Србије, на којем се наводно налази и патријарх СПЦ Иринеј, Марковић је казао да засад није састављена никаква листа непожељних, те да је Влада Црне Горе неће крити од јавности ако буде потребе за њом.

„Кад буде било потребе за тим, и кад буде оправданих разлога, она ће бити конструисана и нећемо је крити од јавности. Није засад састављена листа. Било је очекивано да ће бити. Црна Гора је одлучна да брани своје државно достојанство демократским и другим средствима, које могу личити на забрану уласка“, рекао је Марковић новинарима на Жабљаку.

Он се такође осврнуо и на данашњу изјаву патријарха Иринеја да смо ми „један народ, иако смо подељени“.

„Нисам имао прилику да чујем ту изјаву, она је другачија од оне приликом последње посете. Добио сам њихов позив да будем гост данас, одговорио сам да се захваљујем, и да не могу да се одазовем јер сам имао уговорену посету Жабљаку. Захвалио сам се и у писму поручио да очекујем да ће Иринеј повући изјаву и извинити се грађанима Црне Горе“, појаснио је Марковић.

Source: Информативна агенција NewsFront

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »