Мирашеви спремају инцидент: Јајима на патријарха Иринеја?

Овакав сценарио припрема кружок око поглавара канонски непризнате ЦПЦ Мираша Дедејића, а о чему су неформалним каналима обавештене и службе у Србији, пишу Новости.

Припадници такозване Црногорске православне цркве планирају да ометају данашње богослужење патријарха српског Иринеја у цетињском манастиру, а није искључено да «незадовољни грађани» првојерарха СПЦ и свештенство заспу јајима и баце мрљу на овај догађај.

Како «Новости» сазнају, овакав сценарио припрема кружок око поглавара канонски непризнате ЦПЦ Мираша Дедејића, а о чему су неформалним каналима обавештене и службе у Србији.

Циљ је да се компромитује посета првог човека СПЦ и да се немили догађаји представе као «спонтана и природна реакција Црногораца», на антицрногорску политику коју, по њиховој замисли, персонификују и Иринеј и СПЦ.

Посету првог по части у српској цркви пратили су и медијски написи у Црној Гори да се он и неколицина српских аналитичара и новинара на «црној листи» у Подгорици односно да им неће бити онемогућен улазак у ову државу.

Те наводе власти у Црној Гори нису демантовала, а сам патријарх је уочи пута за «Новости» поручио:

 Нема ниједан разлог да не путујем у Црну Гору. Нисам обавештен да сам на било каквој листи непожељних особа, па информације о томе приписујем само медијским спекулацијама.

Патријарх српски Иринеј (фото : Лола Ђорђевић)

Иначе, Иринеј ће данас заједно са антиохијском патријархом Јованом, прво посетити Цетињски манастир, па Острог, а потом и Саборни храм Христовог васкрсења у Подгорици.

Након тога ће патријарх антиохијски напустити Црну Гору, а посету наставити обиласком српских светиња — Студенице, Жиче и оних на Косову и Метохији, пишу Новости.

 

Source: Информативна агенција NewsFront

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »