Меркел: Гласачи изгубили поверење у владу, повратићу га

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да је велики губитак који су доживели њени конзервативни савезници на изборима у Баварској показао да су гласачи изгубили поверење у владу и обећала је да ће она то поверење повратити.

«Лекција из свега овог је да ја, као канцеларка, морам да повратим то поверење, радићу на томе што енергичније будем могла», рекла је Ангела Меркел, пренео јеРојтерс.

«(Избори) су показали да чак најбољи економски подаци, готово потпуна запосленост у свим деловима Баврске, нису довољни када недостаје нешто што је веома важно — поверење», рекла је Меркелова.

Она је истакла да као канцеларка «велике коалиције» мора да уради више да би обезбедила то поверење и учинила резултате видљивијим, пренео је АП.

Лидерка Социјалдемократа Андреа Нахлес изјавила је да је очигледно да се целокупан стил заједничког рада мора променити и да је то порука избора у Баварској.

Хришћанско-социјална унија (ЦСУ), баварски савезник странке канцеларке Ангеле Меркел, изгубила је већину у парламенту те немачке покрајине, освојивши 37,3 одсто гласова, показали су прелиминарни резултати.

То је за скоро трећину мање него што је та странка добила на претходним изборима 2013. године, када је освојила 47,7 одсто гласова.

Социјалдемократе, који су млађи партнер у коалицији Меркелове, освојили су око свега 10 одсто гласова, што се сматра катастрофалним резултатом, јер је та странка левог центра на прошлим изборима у Баварској освојила 20 одсто гласова.

Source: Информативна агенција NewsFront

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »