Кардинал Пуљић тврди да се Хрватима у БиХ одузимају права: «И Хитлер је дошао на власт по закону»

Надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић тврди да се Хрватима у БиХ одузимају права, што се представља као законито, истичући да је и Хитлер дошао на власт, на законит начин, пише Танјуг.

antenazadar.hr

Како преноси Хина, Пуљић је алудирао на то да су Хрвати у БиХ у неравноправном положају, након што је, према изборном закону, који је проглашен противуставним, у Председништво БиХ за хрватског члана изабран «пробошњачки политичар хрватских корена» Жељко Комшић, наводно захваљујући гласовима Бошњака.

«У време 1945. закон нам је отео имовину и уништио све што је хрватско и интелигентно. По закону смо били протеривани и по закону је и Хитлер дошао на власт. Али питање је какав је тај закон под којим се одузимају права једном народу и жели се избрисати да је ту живео, као што се то жели Хрватима у Босни и Херцеговини», рекао је кардинал Пуљић.

Обраћајући се на миси поводом 560. година од првог помињања општине Жепче, кардинал Пуљић је рекао да «ниједан народ неће имати среће ако уништи други народ, а то се догађа у БиХ”.

Оценио је да су «тешка времена», те се поставља питање шта ће бити са Хрватима у БиХ.

«То је врло прљава политичка игра, не само домаћих политика, него и светских моћника који желе хрватском народу да огаде Босну и Херцеговину, огаде наше корене и огњишта, нашу веру и идентитет, и то све под окриљем закона», рекао је Пуљић.

Source: Информативна агенција NewsFront

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »