Ником нису потребне: Тужна судбина црвених лондонских говорница(ФОТО)

Црвене телефонске говорнице, које су постале симбол Лондона, у британској престоници су први пут представљене двадесетих година прошлог века како би и најсиромашнији имали приступ телефону.

Питање је, међутим, колико ће то још дуго бити тако јер, нажалост, данас ове говорнице готово ником нису потребне због пораста мобилне технологије, па су и тако у лошем стању.

Група Лондонаца је, срећом, одлучила да их поправи.

«Баш зато што су говорнице наш заштитни знак не смеју да буду прљаве и ишаране графитима на сликама које касније обилазе свет. Помислила сам зашто их не бисмо очистили. Чим сам видела једну у јако лошем стању осећала сам се као да сам видела старијег рођака који трпи бол», каже Емили која је са пријатељима кренула у акцију чишћења.

Нажалост, можда ни то неће бити довољно да их спасе, преноси Б92.нет.

Наиме, осим што сви имају мобилне телефоне, широм Лондона представљени су улични телефони са приступом интернету који су лаки за коришћење и што је најважније, бесплатни.

Неке од омиљених старих говорница стављене су на продају, а неке су претворене у библиотеке или изнајмљене за локалне продавце, преноси Ројтерс.

 

Source: Информативна агенција NewsFront

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »