Милачић поручио Патријарху: добродошли сте код народа Црне Горе

Политика званичне црногорске власти, којом се ствара атмосфера шикане према првом човеку Српске православне цркве, патријарху Иринеју, је антисрпска, антицрногорска и антицивилизацијска.

Медијски тим Праве Црне Горе

Сем тога, служи учвршћивању власти јер се константно продубљују поделе међу православним народом, а Црна Гора све више фалсификује и искорењава, чупа из свог аутохтоног бића. Црногорска власт проблематизује улазак Патријарха у Црну Гору, док белосветски и локални криминалци и тајкуни несметано прелазе границу, неретко бивајући дочекани почастима.

Режим је, очигледно, добио задатак да до краја укранизује Црну Гору, па је тако логично да се баца камењем на Патријарха и СПЦ. Истинска и исконска, већинска Црна Гора, итекако жели најбоље односе са Србијом и Српском православном црквом.

То показују сва истраживања јавног мњења, међу којима и оно које показује да СПЦ ужива огромно поверење народа, преко 70 одсто. Таква истраживања су најбоља порука Патријарху.

Патријарх српски Иринеј у Руској цркви у Београду (фото:Лола Ђорђевић)

Стога, Права Црна Гора, жели Патријарху Иринеју да поручи да је добродошао у Црну Гору, код овдашњег народа, и то је оно што је најважније, а мање је битно што није добродошао у врху власти, власти која ову земљу жели да отргне од сосптвеног бића и фалсификује је, радећи јој пластичну операцију, на живо, стварајући лажни Моненегро, а не праву, петровићевску Црну Гору.

Медијски тим Праве Црне Горе

Source: Информативна агенција NewsFront

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »