Косачов: ЕУ сутра засигурно уводи Русији нове санкције

Шеф комитета за међународне односе Савета федерације Русије Константин Косачов сматра да ће министри иностраних послова земаља Европске уније на сутрашњој седници Савета за спољне послове ЕУ у Луксембургу засигурно утврдити санкције Русији.

ЕУ би Русији требало да уведе нове санкције због „коришћења хемијског оружја“ у британском Солсберију 4. марта, када су отровани бивши руски обавештајац Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија.

„Вероватноћа да ће шефови дипломатија ЕУ на преговорима у понедељак званично одобрити увођење санкција Русији је 100 одсто. Овде није реч о томе да они имају ’пик‘ на нас, већ заиста очекују да ће нови талас репресије имати ефекта“, написао је Косачов на свом налогу на Фејсбуку.

Према његовим речима, те санкције имају два циља — да докажу да су у праву, јер ако већ уводе санкције, то значи да су оптужбе уједно и доказане, као и да тим мерама дискредитују све оптужбе на рачун њих самих.

„Запад овим мерама задржава право да суди и кажњава све стране према сопственом виђењу, без било каквих јавних доказа и давања могућности другима да се бране. Такође, они се користе свим могућим механизмима, преко економских мера, па све до вршења притиска на међународне структуре и тржишта“, закључио је Косачов.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »