Ципрас спремио буџет; Грчки комунисти: Виртуелна стварност

Грчки левичарски премијер Алексис Ципрас најавио је нови државни буџет за 2019. годину, наводећи да су «тешка времена остала иза» и да је «време да се пожњу плодови», а из Комунистичке партије Грчке (ККЕ) реаговали су саопштењем да је «виртуелна стварност коју је Ципас представио противна свакодневном животу грчког народа», пише Танјуг.

Грчка агенција АНА преноси да је из ККЕ наведено да «Ципрасова реалност није у складу са све већим дугом, запленама имовине и одузимањем домова».

«Не само да привредни раст није праведан, већ је и антинародан и неизвестан», наводи се у саоптштењу грчких комуниста, који тврде и да политика Ципрасове владе «верно служи опасним САД-НАТО плановима».

АНА наводи да је Ципрас нови државни буџет најавио у говору одржаном на седници Централног комитета владајуће странке Сириза.

«Оставили смо тешка времена иза нас и сада је време да пожњемо плодове наших напора да земљу изведемо из меморандума (с међународним повериоцима) и тешког периода кризе и надзирања (Грчке)», рекао је Ципрас.

Source: Информативна агенција NewsFront

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »