Порошенко поново напада Донбас

Председник Украјине Петро Порошенко, својим наређењем да отвори ватру на Донбас, показује невољност украјинске стране да предузме додатне мере за примирје у Минску. Ово мишљење је изнела министар спољних послова ДНР-а, овлашћени представник Републике у Контакт групи Наталиа Никонорова.

«Апсурдна изјава председника Украјине о отварању ватре радњи спасавања живота показује своје истинске намере читавом свету. Ово је јасан одговор на питање: зашто украјинска страна чини све како би спречила усвајање додатних мера за контролу примирја «, рекла је Никонорова.

Она је додала да Порошенко уместо испуњавања споразума из Минска изазива ескалацију сукоба.

«Без сумње, ово је грубо кршење Минског споразума и међународног хуманитарног права, који постаје потпун у контексту апсолутне неактивности западних кустоса Украјине», нагласила је она.

Раније је прес служба Одељења за народну милицију ДНР рекла да Порошенко, са наређењем да нападне Донбас, показао Западу свој прави став према Минску.

Уочи вечери, председник Украјине Петро Порошенко на састанку са командантима бригада оружаних снага, Националне гарде и државне граничне службе у региону Кхмелнитски наредио је војсци да за напад на Донбас користе сва могућа средства.

Главная страница

Source: Информативна агенција NewsFront

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »