Како је Медлин Олбрајт открила сву монтруозност Запада: Нису јој свети ни дечији животи

Олбрајт је потврдила да је идеологија хегемоније толико болесна да било који монструозни чин, злочин или кланица може да понесе одредницу „цене вредне плаћања“.

Ако су порођајни болови заиста цена живота, онда је рођење Сирије као независне нације плаћено осмогодишњом бруталном и немилосрдном борбом, преноси РТ.

Њихова борба против империјализма и хегемоније осигуарала им је место у историји које никада не може бити избрисано. Јер, иза свих западних пропаганди, рат у Сирији је суштински рат против империјализма.

Сиријски пакао наставак је ирачког, гдје је убијено 2 милина људи од којих пола милиона деце.

Посетимо да је током периода санкција Ираку тадашњи државни секретар Медлин Олбрајт, обезбедила свету увид у варваризам који се скрива иза наводне демократије и људски права.

На питање новинара да ли су санкције наметнуте Ираку вредне смрти пола милиона деце она је без задршке одговорила:

„Да, мислим да је то била цена вредна да се плати“.

Другим речима, Олбрајт је потврдила да је идеологија хегемоније толико болесна да било који монструозни чин, злочин или кланица, који уништава милионе живота може да понесе одредницу „цене вредне плаћања“.

Постоји међутим нешто што никада неће моћи бити надокнађено. Након распада Совјетског савеза, уништаване су једна по једна држава од стране Запада – од распарчавања Југославије, до рата у Авганистану, Либији, Ираку. Без интервенције Москве Сирија би данас заузимала место на истом гробљу, закључује новинар РТ-ја.

Source: Информативна агенција NewsFront

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »